LED lysrör reducerar kostnader på sportarenor

LED tillhör raden av de senaste belysningsteknikerna som ofta upphöjs till skyarna av både media och ljusexperter. Det är viktigt att påpeka att det finns goda skäl till detta då led belysning överlag är väldigt energisnål i jämförelse med halogen och lågenergi lampor. Led lampor används överallt nu för tiden och även sportarenor och andra evenemangsarenor har fått upp ögonen för led belysning och framförallt led lysrör. Klubbarna kan räkna med att minska sin årliga elförbrukning med runt 50-60 procent och därigenom får ner sina driftskostnader avsevärt. I normala fall brukar livslängden för vanlig sporthallsbelysning uppgå till cirka 1-2 år och utgör lysrör den vanligaste ljuskällan vilket lyser ungefär 9 timmar per dag. Med led belysning kan samma sportarena eller sporthall lysas upp i över 10 år och samtidigt minska sina servicekostnader. Ett led lysrör är också mer miljövänligt då det inte innehåller kvicksilver och släpper ut betydligt mindre koldioxid. Det finns även fler ljuskällor som tillämpar den nya led-tekniken som led paneler. Läs mer om led paneler genom att klicka här.

Lysrörsarmatur med stöd för led är att föredra

Även fast ett led lysrör fungerar bra i en vanlig lysrörsarmatur så drar de mer energi än vad kompatibla led lysrörsarmaturer gör. Detta har att göra med att drosseln i traditionella led armaturer slukar onödigt mycket ström vilket ofta förbises av både elektriker och konsumenter. Därför är det alltid rekommenderat att montera lysrörsarmaturer som är led anpassade redan från början för dessa har ingen drossel. Detta är en av de vanligaste anledningar till att energiberäkningar inte stämmer överens med de förväntningar man ställer som kund inför en nyinstallation.